Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Friday, 13-Jun-2008 14:48 Email | Share | | Bookmark
N3 Sekali Harung...

 
 
 
Kali ni buat N3 sekali harung...kira cover masa pc kita kong ari tu


Kue Teow Tomyam

Kue Teow
Bahan Kuah
1/2 labu bawang besar-mayang
2 ulas bawang putih-diketuk
1 batang serai-diketuk
1 inci lengkuas-diketuk
2 kiub tomyam
Udang
Isi ayam
Cili padi-diketuk, ikut pedas
Tomato buah-belah 4
Sayuran campur-leh letak ikut suka hati sayur mayur tu
Daun limau purut
Jus lemon
Garam secukup rasa
Air secukupnya

1. Masakkan semua bahan dlm periuk, kecuali tomato buah, sayuran campur dan daun limau purut sehingga mendidih
2. Masukkan sayur campur, daun limau purut...renihkan seketika
3. Perasakan apa yg kurang
4. Letakkan kue teow dlm mangkuk, tuangkan kuah dan bolehlah dinikmati...


Bubur Pulut Hitam
Pulut hitam
Santan
Daun pandan-disimpul
Gula secukupnya

1. Rebus pulut hitam hingga kembang/lembut
2. Buangkan air rebusannya, masukkan santan dan daun pandan
3. Kacau selalu santan supaya tidak pecah minyak, bila mendidih masukkan gula secukupnya
4. Renihkan seketika, bolehlah diangkat


Salmon Masak Lemak Kuning ni biasa je...resepi dah pernah masuk dlm N3 terdahulu





Sunday, 8-Jun-2008 20:05 Email | Share | | Bookmark
York dan Manchester

 
 
 
View all 25 photos...
30 May : Jalan2 ke York bersama Farhani, kawan kita yg datang cuti2 di UK sempena cuti sekolah di msia
Lokasi 1: Designer Outlet - shopping apa yg patut
Lokasi 2: Bandar York - sekadar bergambar utk kenangan


Rehat depan D.O sebelum sambung shopping round ke-2


Bersama my frenz, Farhani


Anak2 berposing kat castle yg cam nak roboh


Kenangan sekeluarga di York

31 May : Manchester
Lokasi 1: Rumah Che Mat dan Intan di Cheetham Hill - mkn tengahari yg mabeles lagi superb dr air tangan Intan...t/kasih Intan
Lokasi 2: Old Trafford - sempat beli brg2 M.U dan berposing
Lokasi 3: Bandar Manchester - tengok dr dlm kete je


Kat rumah Che Mat dan Intan


Ahmad Syafi pun nak posing gak


Giliran Muhammad pulak berposing


Kenangan sekeluarga


Bersama pemandu pelancong merangkap cameraman kami


Monday, 26-May-2008 22:25 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Jadi Anis Sabrina

 
 
 
View all 6 photos...
Selamat hari jadi buat anak sulung kita, Anis Sabrina yg ke 9 tahun...hmmm dah besar anak dara kita ni, pejam celik pejam celik dah 9 tahun umurnya, moga menjadi anak yg solehah dan sentiasa di dalam peliharaan-Nya, amin.

Kek besday


Belah kek


Seronok dpt hadiah drpd best friendnya


Bersama best friend, Valerija


Kawan kita Farhani...yg baru sampai dr Msia

***Happy Birthday Anis Sabrina***


Quote:

Memandangkan desktop kita kong dan masih belum leh digunakan bermakna FP kita akan berehat seketika dan inipun kita update guna laptop cik abg kita (takleh guna selalu laptop ni sebab cik abg tengah busy nak menghabiskan studynya...proses writing la ni)
Untuk kengkawan yg meninggalkan komen dlm fp kita ini, t/kasih..nanti kita akan buat kunjungan balas bila desktop kita sembuh sepenuhnya...rindu nak menjengah fp kengkawan, saborr jelahh


Friday, 16-May-2008 07:50 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Guru

 
 
Khas buat rakan-rakan ku yang bergelar guru





Wednesday, 14-May-2008 14:02 Email | Share | | Bookmark
Semuanya Menggebukan Diriku...

 
 
 
Menu kali ni semuanya boleh menggebukan diriku...punyalah berazam tak nak mkn byk lepas bersalin, huhuhu semuanya tak jadi tambah2 byk link fp & blog yg ada pelbagai makanan dan resepi, so makan pun tak hingat dunia dan cik abang w/p semua brg masakan cik abang yg beli
Resepi Chicken and Egg Paratha Rolls ni kita ambil drpd FP Muna...adalah yg kita ubahsuai sikit filling tu, tapi resepi ni memang bestttt, tq Muna kerana berkongsi resepi yg mabeles lagi superb


Chicken and Egg Paratha Rolls

6 pcs frozen parathas

For the filling
2 tsp coriander seeds, crushed
1 tsp dried chillie flakes
2 garlic cloves, minced
3 tomatoes, finely chopped
1/2 tsp turmeric
1 small ginger knob, finely chopped
2 tbsp chopped fresh coriander
3 skinless chicken breast, diced
1 tsp garam masala
oil, for frying
4 eggs, lightly beaten

1. Heat a flat griddle and cook the parathas until half cooked, set aside.
2. Heat oil in a wok, add garlic, ground coriander and chillie flakes.
3. Next, add the tomatoes and stir well. Turn down the heat and fry until the tomatoes reduce down to a pulp.
4. Add turmeric, ginger and half the coriander leaves.
5. Add chicken pieces.
6. Season with salt and sugar.
7. Once the chicken has cooked, add the remaining coriander leaves and the garam masala.
8. Using a small frying pan, heat a small amount of oil.
9. Pour 2 spoons of beaten egg into the pan, cook for a moment, then place a paratha on top.
10. Let the egg set before turning it over to cook through.
11. Place the paratha on a plate, spoon some of the chicken mix down the centre and roll it over the filling.


Ini pulak ciskek yg kita buat nak menghabiskan stok cream cheese yg ada tapi kali ni kita bubuh dlm muffin case...anak2 suka kecuali muhammad yg tak suka chiskek dan syafi yg belum leh makan lagi


Hahh, yg ni bukan kita yg buat...tapi jiran kita Ee yg bagi nasi kerabu ni, saja tayang bg cik abang tengok...kita pun leh mkn nasi kerabu w/p tak balik msia, sedap ooo


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net