Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Monday, 28-Apr-2008 17:22 Email | Share | | Bookmark
Aleesa oh Aleesa

 
Nampaknya fenomena tag mengetag (ada ke istilah ni?) masih melanda...kali ni kita kena tag oleh Aleesa yg pandai menjahit cross stitch yg cantik-cantik lagi superb... dan rasanya pandai menyanyi jugak Aleesa oh Aleesa, ni lah jawapan tag mu itteww


Quote:
Orang yang BAIK adalah..
Mak kita...sebab dia lahirkan kita ke dunia ini...

SAHABAT selalunya..
berkongsi suka duka dan tak memandang harta mahupun rupa

MENCINTAI adalah..
untuk dicintai...

Putus cinta bila..
takde pengalaman putus cinta...jatuh cinta ada ler

DUIT tiba-tiba buat saya..
lupa diri kejap, rasa nak beli semua yg kita hajati...

Saya RINDU..
zaman budak2 main terjun tiruk dlm sg. perak

Cara saya menunjukkan KASIH SAYANG..
pelbagai cara...payah nak terang satu per satu

Bila saya dikhianati...
minta dijauhkan...

Saya pilih BUNGA apabila...
nak hias rumah, letak dlm pasu...

Tiga orang yang saya ingin katakan I LOVE U setiap hari ialah...
alamak...lebih dr 3 tak boleh ka?

Waktu saya 13 tahun, saat paling tak dapat dilupakan...
baru nak belajar memasak itupun sebab ada subjek SRT kat sekolah

Waktu saya 21 tahun, saat paling tak dapat dilupakan...
zaman belajar, duk rumah sewa bersama kawan2 kat Pantai Dalam

Saya MENANGIS bila...
sedeyyy dan terlalu gumbira

CANTIK pada kacamata saya…
tak semestinya cantik pd org lain...

Tak ada yang paling mengGEMBIRAkan saya melainkan...
apa yg kita impikan menjadi kenyataan

Jika saya boleh UBAH sesuatu, ia adalah...
ketakyakinan kita membawa kete manual..huhuhu, berhenti time naik bukit tak gheti ooo

Jika SENYUMAN tidak boleh dihentikan...
ada satu wayar putus kat kepala kottt

Tiga orang INSAN paling penting dalam hidup saya...
bukan tiga, ramai yg penting dlm hidup kita...

Jika saya ada RM 1 JUTA, saya akan berikan kepada...(selain 3 orang di atas)...
tak perlu 1 juta...singgit pun kita bg pada anak2 suh beli eskrim

Jika kamu ingin BERJAYA, maka kamu mesti..
pedulikkan kata negatif org lain

Warna yang memberi saya INSPIRASI...
merah

Duit bukan segala-galanya, TETAPI..
segala-galanya perlukan duit...huhuhu

Saat paling MENYENTUH PERASAAN pernah saya lalui adalah..
setiap kali melihat wajah anak2 ketika mereka tidur

Saya akan TERSENYUM PANJANG bila..
cik abang hantar sms 'i luv u'...

Dan..bila saya GEMBIRA, saya..
senyum, menyanyi-nyanyi sambil melakukan kerja w/p suara hancuss...muahahaha

saya tak dapat CINTA si dia, maka saya..
tak dapat merasa duk kat UK ni...ahakkks

Perkara yang paling INDAH telah saya lakukan SEMALAM adalah..
pergi carboot sale dapat buku yg dihajati

Jika saya boleh menulis sebuah buku, TAJUKnya adalah..
?????

Sebelum saya PERGI buat SELAMA-SELAMANYA..saya ingin..
mati ke?...moga diri kita bersih dr segala dosa, nak masuk syurga, insyaAllah

Saat melakukan semua 30 SOALAN ini, saya rasa..
ok je...muhammad, aisyah dan syafi tido...


Kemudian saya mau pass pada:
umno...oppss,..tak de sesiapa, nak bagi depa lega drpd kena tag...hehehe


Saturday, 26-Apr-2008 08:53 Email | Share | | Bookmark
Andai Ku Tahu

Video klip yg menginsafkan...



FIRMAN Allah yang bermaksud:

“Allah maha berkuasa atas segala sesuatu, Dialah yang mentakdirkan adanya kematian dan kehidupan untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu; siapakah di antara kamu yang lebih baik amalannya.” (Surah al-Mulk, ayat 1-2)

Menyingkap maksud firman Allah itu, manusia sentiasa akan diuji dengan kebaikan dan kesulitan. Segala perkara atau peristiwa berlaku dengan izin dan kehendak Allah. Bagi Allah segala-galanya adalah kebaikan untuk hambanya.

Penerimaan manusia boleh jadi berbeza sama ada perkara itu baik atau buruk kecuali orang mukmin yang memiliki keimanan sebenar. Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:

“Allah sungguh kagum kepada orang mukmin, apabila menerima nikmat ia bersyukur dan apabila ditimpa musibah ia bersabar.” (Maksud al-Hadis)

Setiap detik kehidupan kita perlu meyakini bahawa kita berada dalam ujian Allah sehingga roh bercerai daripada badan.


Thursday, 24-Apr-2008 17:04 Email | Share | | Bookmark
Cream Cheese Butter Cake

 
 
 
CCBC ni kita buat sempena besday cik abang kita. Seperti biasa resepi mesti cilok punya...kita cilok resepi ni dr rumah BBatriesyia...T/kasih bebanyak pd kak Nina yg sudi berkongsi resepi ni



Cream Cheese Butter Cake

200 gm butter
200 gm cream cheese
250 gm gula castor
5 biji telur
250 gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
Sedikit jam (terserah citarasa) utk hiasan - kita tak letak sebab nak deko ngan icing

1. Pukul butter, cream cheese dan gula hingga sebati.
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji hingga ringan.
3. Kaup balikkan tepung ke dalamnya hingga rata. Hiaskan dengan jam di atas kek.
4. Bakar dlm acuan 8 in dengan suhu 180'C hingga masak.

***Memandangkan ada lebihan buttercream, so kita beli kapkek kat kedai dan cuba deko menggunakan piping jelly...banyak minta bantuan dr CTNik...t/kasih CT ye,.. tapi kita ni tak pandai tul melukis, comot dan tak berapa jadi , kena praktis lenkali, bila rajin lerr


***Ini pulak bunga kantan yg diberi oleh kengkawan kita yg semuanya terer memasak dan selalu berkongsi ilmu di alam maya walaupun tak pernah bertentang mata Kak Jie Jie, Farah, Kak Leen, Nabialishad, Madiha dan FazzaRinna terima kasih...
Akan ku buat nasi goreng dan laksa dgn bunga kantan ni Nak kena share lak bunga kantan ni ngan 10 orang? huhuhu, rasa cam tak mo bagi je, leh tak camtu oklah kita bg bunga kantan ni kat sorang je sbg hadiah besday dia




Wednesday, 23-Apr-2008 15:02 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Jadi Abang/Ayah

 
 
 
View all 6 photos...
Selamat Hari Jadi untuk suami kita yg ke 26 tahun...oppppss yang ke 36 tahun semoga panjang umur, murah rezeki dan sentiasa di dalam peliharaan-Nya, amin WE LOVE U MORE THAN YESTERDAY, LESS THAN TOMORROW

***gambar dolu-dolu***

***umur 3 tahun***

***umur 3 dozen tahun***


***Terima kasih kpd semua yg mengucapkan hepi besday serta doa yg disertakan kpd suami kita...terharu dia taww ***


Friday, 18-Apr-2008 13:04 Email | Share | | Bookmark
EUREKA!the museum for children

 
 
 
View all 19 photos...
Kalau pada tahun 2006 dulu cik abang kita bawa anak2 ke The Deep, Hull tanpa kita ikut serta disebabkan Aisyah yg masih kecil,..kali ni cik abg kita bawa anak2 ke Eureka, Halifax pada hari Sabtu lepas, 12/4/08..juga tanpa kita disebabkan Syafi baby tecik kita pulak yg masih kecil, ditambah lak ngan kete yg dah terlebih muatan Pergi bersama2 tiga keluarga yg lain,..biasalah gambar yg disnap oleh cik abg kita tak sebanyak kalau si ibu yg snap...ini jelah antara gambar2 yg ada








Ini pulak mee bandung yg kita masak 2 - 3 hari lepas...resepi ? tak payah lah...sebab kita guna perencah segera mee bandung, dah berjangkit dgn Lee Lin...kui kui kui kantoi


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net