Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 1-Aug-2008 18:06 Email | Share | | Bookmark
Wales Lagi...

 
 
 
View all 13 photos...
20/07/08
Dari Llandudno kami menuju ke tempat yg namanya paling terpanjang di dunia, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch...fuhhh, naik terseliuh lidah nyebutnya...tak dapat sebutpun...hikhikhik







Lepas berehat seketika di travelodge Bangor kami pun menuju ke Padarn Country Park, main2 air kat Tasik Padarn... tenang dan damai je kat sini...rasa tak mo beredar je dr situ















Memandangkan maghrib masuk pukul 9 pm lebih, so kami pun menuju ke Holyhead, sebuah bandar pelabuhan...anak2 dah terlentok dlm kete keletihan, hari pun dah senja, ambik gambor mana yg patut...selalu anak2 dijadikan model, kali ni tukang snap terpaksa lak jadi model








Nota kaki: sebenarnya Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bukan nama tempat yg terpanjang di dunia...tersilap beb!, nama tempat yg terpanjang di dunia ada di Thailand...cuba rujuk sini utk maklumat lanjut...kesilapan amat dikesali


Wednesday, 30-Jul-2008 07:04 Email | Share | | Bookmark
I never...

 
 
'I never met a calorie I didn't like'...hihihi, so inilah hasilnya
Cupcakes ni kita buat berdasarkan Hershey's "Perfectly Chocolate" Chocolate Cake drpd fp MamaFami...kes teruja tahap takleh tido tgk mama punya cc ler nih ...memang besttt sebab lepas mkn cc ni leh tido sambil tersenyum,. tqvm ma



Hershey's Perfectly Chocolate Cupcakes


1-3/4 cawan tepung gandum#
3/4 cawan serbuk koko#
1-1/2 sudu kecil serbuk penaik#
1-1/2 sudu kecil soda bikabonat#
1 sudu kecil garam#
2 cawan gula
2 biji telur
1 cawan susu segar
1/2 cawan minyak sayuran
2 sudu kecil esen vanilla
1 cawan air mendidih
# ayak

1. Masukkan gula ke dlm bhn2 yg telah diayak, kacau sebati.
2. Masukkan pula telur, susu segar, minyak masak dan esen vanilla ke dalam bancuhan tepung tadi dan pukul selama 2 minit.
3. Tuangkan air mendidih ke dalam adunan. Sebatikan (Bancuhan akan menjadi agak cair.)
4. Tuangkan adunan ke dalam dulang cupcakes yang telah dialas dengan cawan kertas.
5. Bakar dlm oven yg telah dipanaskan terlebih dahulu pada suhu 350°F/180°C/Gas 4 sehingga masak. ( kita punya oven 20 minit cc dah masak)

@@@

Ini pulak Kek Lapis, buah tangan drpd CT-Nik @ Cik Puan Kesum dr. Edin. semasa dia berkunjung ke Bradford tapi tak sempat singgah kat umah kita pun,..huhuhu kek je yg singgah...t/kasih buat CT, memang cantik lagi sedap kek lapis ni sebab takde rasa rempah dan tak terlalu manis...sekali hadap je terus licin, sib baik sempat snap keknya...t/kasih CT, dirimu dan kek mu tetapku kenang




Monday, 28-Jul-2008 20:27 Email | Share | | Bookmark
Llandudno, Cymru

 
 
 
View all 11 photos...
Percutian ke Cymru / Wales...dr Bradford lebih kurang 2 jam setengah menaiki kete...lokasi pertama ialah Llandudno...anak2 xcited bermain pasir di tepi pantai...pakat2 gila kuasa buat sandcastle , makan2 bekalan yg dibawa dan sudah semestinya acara wajib lagi harus, posing memosing ...cuaca masa tu memang paneh bebenor, sib baik ada angin laut yg bertiup...leh menyejukkan sedikit badan yg dah hangat pijor (kater oghang perock)























Sunday, 27-Jul-2008 15:39 Email | Share | | Bookmark
Yang Tersayang...

 
 
 
View all 6 photos...
Bila keboringan tahap kayangan, kitapun buat scrapping ni...pejam celik pejam celik, anak lima dah kita, rasa baru semalam je habih spm







Saturday, 26-Jul-2008 21:33 Email | Share | | Bookmark
Tuai Padi Antara Masak...

 
 
Tuai Padi Antara Masak,
Esok Jangan Layu-layuan;
Intai Kami Antara Nampak,
Esok Jangan Rindu-rinduan


(Pantun jiwang karat paling fofular bila berlakunya perpisahan...)






[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net