Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 23-Jul-2008 17:22 Email | Share | | Bookmark
Flamingo Land

 
 
 
View all 8 photos...
Menggembirakan hati anak2...layan je pic.2 ni.,tak mo citer panjang2 sebab masih kepenatan tahap dewa

















Friday, 18-Jul-2008 22:18 Email | Share | | Bookmark
Cuti Sekolah Bermula...Hip Hip Hooray!

 
 
 
Cuti sekolah bermula (summer term) sehingga dibuka semula pada 4 September 2008...so hari ni ada party kat sekolah anak2, kita buat apa yg patut utk mereka...Anis bawa kamera so leh le snap beberapa keping gambar sbg kenangan, Afiqah masih tak pandai guna kamera, maybe next term boleh kot snap gambar2 dia lak







Hmmmm...nak bercuti ke mana ye ?


Thursday, 17-Jul-2008 10:00 Email | Share | | Bookmark
TAHNIAH PokSu Jek

 
Selamak bertune' buak PokSu Jek...Kenduri kahwin tunggu kami balik msia ye, leh jadi jongkako



Wednesday, 16-Jul-2008 18:49 Email | Share | | Bookmark
Bikin Filem

 
 
 
View all 4 photos...
Judul : AWEK
Terbitan : Belanga Hitam Springwood Avenue Sdn. Bhd.
Arahan : HajaroAshintoKariMasin
Pelakon : Pierre Muadz , Nuraina Lestari, Aliya Sandha
Lulusan : Lembaga Penapisan Filem Kompeni 169

Antara babak2 dalam filem:






~~~~~~~~@@@~~~~~~~~~


Pierre Muadz bergambar bersama peminat ketika sidang akhbar tayangan perdana Filem AWEK... (bawak bola 'kaler' lain sebab nak 'tekel' awek lain...)


Monday, 14-Jul-2008 15:41 Email | Share | | Bookmark
Tau Fu Fah

 
 
 
Hari ni kita cuba buat TFF setelah mendapat bekalan gypsum powder yg dibeli oleh Farah (kwn kita) di kedai Cina Leeds...gypsum powder ni pun kita tanya Shima kat mana dia dapat bekalannya setelah tengok resepi TFF dlm Fpnya...tapi kita buat tak sampai 4 liter air soya tu, jenuh kita memerah air kcg soya sampai ke titisan terakhir... cuma dapat 1 liter lebih je, huhuhu...terpaksa belasah je kuantiti bhn2 yg lain tu, alhamdulillah jadi... cuma tekstur agak lembut sikit., tak kisahlah janji dpt merasa TFF di bumi UK ni
Resepi dari Fp Shima...t/kasih ye Shima comey


Tau Fu Fah

4 liter air kacang soya tanpa gula(resepi air soya ambik disini)
11 gram gypsum powder
20 gram cornstarch
1/2 cawan air

Bahan kuah
Air gula merah
* Masak gula merah dgn nisbah 1 gula : 1 air. Masak sampai kuah nampak likat.
[kita buat gula melaka + dark muscovado sugar + gula putih + air]

1. Rebus air kcg soya hingga mendidih. Berhati2 semasa ia nak mendidih...takut ia melimpah2 dari periuk. Rajin kacau semasa memasak utk mengelakkan air soya berkerak.Bila dah mendidih, matikan api.
2. Kemudian, masukkan gypsum powder & cornstarch (tepung jagung) ke dalam air. Bancuh sehingga sebati.
3. Kemudian ambik bekas untuk setting tau fu fa cth: bekas plastik/mangkuk/loyang
4. Masukkan air bancuhan gypsum dgn constarch tadi...goyang2 kan bekas supaya bancuhan tidak mendap.
5. Kemudian, masukkan air soya yg baru lepas mendidih tu cepat2. Biarkan sehingga 15 minit dan lebih
6.Bila nampak bancuhan dah set/mengeras, baru boleh disenduk dan dimakan dgn air gula melaka atau gula merah.

Hadiah dr Mamasya yg dah kita framekan...t/kasih Mamasya



Yang ni kita frame lain, utk kita bagi kpd:
Shima
Kak Ida Isk
Kak Jun
Kak ZatiDHati
Jasmeen
AishahummiAqil
Ina_Saly's


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net