Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 1-Jun-2007 19:34 Email | Share | Bookmark
Mango Brulee

Mangga yg baru dibeli
Mango Brulee
 
Hari ni cik abg kita balik dr solat Jumaat ada beli buah mangga...konon nak taste mana lebih manis dgn harum manis punya...bila masuk mulut je...rasanya masam2 manis, memang takleh celen harum manis perlis Jadi kita try buat brulee...idea buat ni pun tengok resepi banana custard brulee yg Adilina fp buat..he..he...cedok idea sikit

Mango Brulee

sebiji mangga masak
1/4 cawan tepung kastad
200 ml susu segar
gula perang

1. Kupas mempelam dan hiris ( cam kita nak makan tu...)
2. Campurkan tepung kastad dan susu, kacau atas dapur hingga agak pekat
3. Susun mangga dlm bekas dan tuang adunan kastad di atasnya
4. Taburkan gula perang diatasnya...kalau suka manis tabur banyak2
5. Grill lebih kurang 5-10 minit / hingga gula perang menjadi warna keemasan (guna 3rd heating level)



quote***
Ida isk
: terliur ye...kena buat tu, if buh double cream lagi best


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net