Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 10-Jul-2007 17:26 Email | Share | Bookmark
Pulut Kuning Rendang Daging

 
Lama dah tak up-date my fp...angin M datang menyerang ...hari ni baru rajin sikit Kita masak pulut kuning n rendang daging...lama dah tak makan pulut kuning, anak2 pun suka bangat makan pulut ni Rendang daging kita just guna perencah rendang segera Maggi...segera tapi rasa leh tahan sedapnya



Pulut Kuning
Pulut - rendam 3 jam/semalaman bersama kunyit dan asam keping
Santan + sedikit garam

Ada 2 cara kukus pulut ni:
1. Kukus pulut hingga masak, angkat dan gaul mesrakan(arun) dgn santan
2. Bubuh pulut dlm loyang dan masukkan santan sama paras dgn pulut...kukus 35-40 minit
***kita guna cara kedua...tapi cara pertama pulut akan nampak lebih cantik & nampak berbutir

quote***
Umi muadz
:makan pulut kuning ni takde kaitan ngan sampai hajat ke tak...tak sampai hajat pun leh makan gak
Ana: TQ sudi jenguk my fp...takde le rajin kdg2 tu belasah maggi je, yg tu tak masuk fp le


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net