Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 17-Jul-2007 18:06 Email | Share | Bookmark
First Words

surat utk Muhammad
Language Tree
Making Post Box
 
Making a Sandwich
Musical Instrument
Playdough
 
Making own books
 
 
Hari ni hari terakhir Muhammad mengikuti kelas First Words kat Woodroyd Centre setiap hari Selasa selama tujuh minggu ditemani oleh Aisyah Kelas ni utk bebudak umur 2 tahun ke atas...buat aktiviti utk membolehkan mereka bertutur atau menyebut perkataan...minggu kedua Muhammad tak dpt datang kerana kena chicken pox ..minggu seterusnya tak miss langsung sampai dia boleh le sikit2 ikut gaya bila menyanyi twinkle2 little star dgn wind the bobbin up...si ibu pun join sekaki takpun terover bila tolong anak buat aktiviti siap dapat resepi buat playdough lagi, rupa2nya senang je nak buat kita letak resepi playdough utk sesiapa yg berminat nak buat bg anak2 main dan menyepahkan rumah

Playdough

2 cawan tepung
1 cawan garam
2 tbsp minyak masak
1 tsp cream of tartar
pewarna yg disukai
2 cawan air panas
esen vanilla/orange etc - opt. jika nak bagi doh wangi

1. Masukkan tepung, garam, cream of tartar dan minyak dlm mangkuk
2. Letakkan pewarna ke dlm air panas, kacau
3. Masukkan air sikit2 ke dlm adunan sambil diuli
4. Bila doh tak lekat kat tangan dan mangkuk leh le bagi anak2 main
***doh boleh disimpan dlm bekas bertutup dan disimpan dlm fridge


Muhammad sedang buat playdough

quote***
Ouled Kenitra
: lama dah tak berpantun, org jual kita beli lah
kurus putih watak idaman
tetapi sekeping macam papan
jangan hanya melihat luaran
paling penting beragama dan beriman
Cek de sam: sama-sama
Nur: cubalah, jgn anak masukkan dlm mulut sudah, risau tercekik w/p dough tu edible
Ana: muhammad paling enjoy masa xtvt buat sandwich...dia ngap 2 keping roti sekaligus


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net