Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 17-Aug-2007 14:33 Email | Share | Bookmark
Brownies

 
Sebenarnya brownies ni buat kelmarin lepas perut tak kenyang makan maggi...takde brownies cutter jadi kita cilok idea yg buat brownies guna papercup ikut resepi maklang azie...tapi tak jadi secantik dan hitam berkilat cam maklang punye ...ini disebabkan byk sangat derhaka kat resepi tu...butter tak cukup, gula dikurangkan dan serbuk koko ganti ngan drinking chocolate ..tapi alhamdulillah anak2 kata sedap...bangga je rasa bila anak2 kata sedap..perasan cam resepi sendiri ...resepi maklang yg sedap sebenarnya...tq maklang, lenkali kita patuh resepi, tak derhaka lagi...n kita CP je resepi maklang ittew



Brownies
Source : diella

Ingredients :
250gm butter
1 1/2 cup of sugar
4 eggs
2 tsps of vanilla essence
1/2 tsp of baking powder
1 cup of plain flour
3/4 cup of cocoa powder
1/2 cup of chopped nuts

Method
1) Melt butter over slow fire, turn off the fire and add sugar. Mix with whisk.
2) Add in the eggs and vanilla, continue whisking.
3) Add in flour together with baking powder and cocoa and mix well.
4) Add in nuts ( you can also add in chocolate chips into the batter or sprinkle sliced almonds on top of the batter before baking )
5) Pour into a lined tray ( 12" x10") and bake in a preheated oven for 25 - 30 minutes at 180degrees celcius.

***KitaSembangPulak***
Jie jie:
bila anak kata sedap tu kira orait le yek
Yahmasri: tak boleh bawa dah habis...nanti yah buat tentu lagi sedap dan cantik

Mamasya: anak2 le pengomen setia kita...dan juga bapaknya
Kak Leen: tulah...cari punya cari rupanya dah pindah umah baru...sikit lagi penuh le hiasan umah baru tu..

Kamalina: muffin dah berjaya buat...tahniah, lepas ni leh buat brownies lak
Nur: tq...kata org brownies simpan semalaman rasa dia lagi sedap...ngan anak2 dan juga kita yg tak sabar ni rasanya nak simpan tu tak kesampaian kot

Gee: istilah derhaka resepi tu RNet tak silap yg guna...kita cilok je
dOd: jadik ke...tapi warna dia tak mengancam sangatkan..
Ana: kita dah tengok brownies Ana...cantikk sampai dpt tempahan gitu, memang terer


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net