Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 30-Oct-2007 11:30 Email | Share | Bookmark
Trifle

 
 
Trifle ni adalah paling senang tapi very yummylicious resepi ni dr Kak Shikin isteri mantan penghulu Bradford 2006...tetamu yg dihidang siap memuji kesedapannya dan siap tanya resepi lagi t/kasih kak shikin berkongsi resepi yg mudah, (Anis pun boleh buat tanpa dibantu) bab2 mudah ni sesuai cam kita yg banyak vitamin M ni


Sedang disejukkan

Trifle

Swiss roll - sebarang perisa (kita guna perisa strawberi dan coklat)
1 tin fruit cocktail (kita asingkan dr sirapnya)
2 biji pisang masak - dipotong nipis
300 ml double cream/ fresh cream
Manik-manik gula hiasan (hundreds & thousands)
Chocolate mini flakes - opt. (takde pun takpe)

1. Potong swis roll nipis2, susun dlm dasar bekas ( kita lapis swiss roll coklat diikuti swiss roll strawberi)
2. Letakkan pula fruit cocktail di atas swiss roll diikuti potongan pisang
3. Tuangkan double cream di atasnya
4. Taburkan manik2 gula dan chocolate mini flakes sbg hiasan
5. Sejukkan dulu sebelum dihidang


Sedia utk dimakan

***KitaSembangPulak***
Jie jie:
manik2 gula hiasan tu tak manis mana pun, sekadar nak mencantikkan trifle je
MamaFami:
Ida isk: memang sejuk masuk dlm tekak...rasa banana splitpun ada
Nur: kat sini cuaca dah sejuk, gasak je sebab bila sejuk perut minta diisi je
Cek de sam: anak kita si anis suka sangat, tapi dia tak mau letak hirisan pisang, just fruit cocktail atasnya
Lee Lin: alamak, cam ubi rebus ke...food presentation fail...opps! persembahan makanan gagal
Boxhousestudio: pasal jenis pisang ni lemah sikit...pisang yg kita guna ni macam pisang embun kat msia
Kamalina: memang senang, cubalah
Nabialishad: rasanya double cream atau fresh cream leh ganti ngan mana2 jenis krim kecuali krim ringan yg hanya sesuai utk minuman
Zakiahz: takyah pukul2 double cream tu...tuang je
Nisa: moga bisnes sukses ye

Mamasya: trifle memang ada pelbagai versi...dan semua versi trifle sedap
Yahmasri: mangkuk kaca ni tak tau sape yg tinggal masa kita masuk rumah dulu...yg dalam tu cam yg kita makan kat umah kak shikin ari tu, resepi pun kak shikin punya


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net