Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 16-Nov-2007 20:58 Email | Share | Bookmark
Banana Marble Cake

 
Hari ni cik abang kita beli banyak pisang lepas solat jumaat...apalagi layan kek pisang sejuk2 ni, ikut resepi dlm FP Maklang Azie...T/kasih kerana berkongsi resepi Banana Marble Cake ni



Banana Marble Cake

250g self raising flour }
1/4st soda bicarbonate }ayak
Garam }
185g butter
160g gula halus (tak cukup tambah lagi..ikut manis lidah)
3 biji telur
3 biji pisang berangan - lenyekkan (kita letak pisang apa ntah tak tau nama )
Esen vanilla
100g cooking choc. – cairkan
Emulco - option (kita tak bubuh pun)

1. Pukul butter + gula till creamy.
2. Add in bananas yg dah dilenyek tadi bersama esen vanilla and mix well.
3. Add in telur sebiji demi sebiji.
4. Add in bahan yang diayak tadi…kacau sebati kesemuanya.
5. Divide 2 bahagian…satu plain dan satu lagi dengan melted cooking choc…nak hitam letak sikit emulco.
6. Scooplah masuk dlm loyang satu plain dan satu choc.
7. Bake at 175-180C about 50 minit.

***KitaSembangPulak***
dOd:
budak2 suka makan sebab ada campuran coklat kut...kalau kek pisang yg plain tu, cuit sikit je
Ana: setakat sepinggan tu boleh...tapi dlm tu ada sepotong je utk Ana rasa
Zakiahz: berasap sekejap je ni...tahap malas nak masak sekarang ni
Mamasya: tak tau nak cuba bila...yelah mamasya mesti byk menu yg lain tengah tunggu giliran tu
FarEast: teh o panas ataupun dgn kopi panas...best
Jie jie: mana boleh hari2 hulur pinggan, seminggu sekali cukup le
Muna: kita tunggu kemunculannya...
Nur: cuit-cuit je kat skrin komputer tu, kira orait dah

Nisa: moga bisnes sukses
Mama@anis: kat umah ni kalau pisang tak habis, memang buat cekodok...mkn panas2 sedap...kek pisang ni bila angin rajin nak bakar membakar ada, baru le nak buat

Kamalina:


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net