Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 19-Nov-2007 18:10 Email | Share | Bookmark
Tuna Pasta Bake

 
Masa duk sembang2 ngan kawan kita Yah pasal lasagna...kemudian pasal cheese...kita duk terliur dah nak makan pasta dgn parutan cheese yg banyak Kebetulan cik abang kita tunjuk lak resepi kat tin cream of mushroom soup yg pada mulanya nak dimakan ngan garlic bread...so tak jadi mkn ngan garlic bread, kita buat campuran utk tuna pasta bake ni...mulanya buat ikut sebijik sejebon resepi kat tin tu tapi tak memenuhi tekak kita...so kita ubah suai dah resepi ni ikut selera tekak kita, kira masak kali kedua ni



Tuna Pasta Bake

200 g pasta - kita guna farfalle
295 g cream of mushroom condensed soup
200 ml fresh milk
50 ml susu cair
1 batang celery - dipotong (leh ganti ngan daun bawang)
1 tin tuna (200g) - asingkan dr airnya
200g sweetcorn
Sedikit lada hitam
Sedikit sos cili
Sedikit sos tomato
Cheddar cheese - diparut

1. Masak pasta seperti arahan pada peknya, toskan
2. Campurkan pasta bersama dgn sup, susu, celery, tuna, sweetcorn, lada hitam dan sos
3. Panaskan sebentar dlm periuk sambil dikacau sebati, angkat
4. Masukkan separuh pasta dlm oven-proof dish, taburkan sedikit keju
5. Lapiskan dgn separuh pasta lagi dan taburkan keju banyak2
6. Bakar dlm preheat oven 200 C selama 20 minit
7. Makan panas2 dan jika suka boleh dimakan bersama sos cili

***KitaSembangPulak***
Daalia:
hmmm...cam sedap tu
Nur:
Fazizaid:
Masriyah: betul tu..hehehe
Ida isk: cheese ni penyedap mknn kot...memang letak je cheese kat mknn, mesti sedap je nak ngapp
Lee Lin: cam sedap, tapi lum try lagi tu
Ana: kelakar Ana ni, tapi ok gak kalau nak berkongsi kesejukan bradford ni
Fliffy: kita guna cheddar cheese re: pasal scrap tu tq for ur offer...tungguuuu
Srsfeqah:
Mat Gebu: timbunan kolestrol tak yah cite le...makan je
Kamalina: betul, cream of mushroom soup ni pun penambahan kesedapannya


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net