Hajar's FotoPage

By: Hajar Mohamed Yussof

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 14-May-2008 14:02 Email | Share | Bookmark
Semuanya Menggebukan Diriku...

 
 
 
Menu kali ni semuanya boleh menggebukan diriku...punyalah berazam tak nak mkn byk lepas bersalin, huhuhu semuanya tak jadi tambah2 byk link fp & blog yg ada pelbagai makanan dan resepi, so makan pun tak hingat dunia dan cik abang w/p semua brg masakan cik abang yg beli
Resepi Chicken and Egg Paratha Rolls ni kita ambil drpd FP Muna...adalah yg kita ubahsuai sikit filling tu, tapi resepi ni memang bestttt, tq Muna kerana berkongsi resepi yg mabeles lagi superb


Chicken and Egg Paratha Rolls

6 pcs frozen parathas

For the filling
2 tsp coriander seeds, crushed
1 tsp dried chillie flakes
2 garlic cloves, minced
3 tomatoes, finely chopped
1/2 tsp turmeric
1 small ginger knob, finely chopped
2 tbsp chopped fresh coriander
3 skinless chicken breast, diced
1 tsp garam masala
oil, for frying
4 eggs, lightly beaten

1. Heat a flat griddle and cook the parathas until half cooked, set aside.
2. Heat oil in a wok, add garlic, ground coriander and chillie flakes.
3. Next, add the tomatoes and stir well. Turn down the heat and fry until the tomatoes reduce down to a pulp.
4. Add turmeric, ginger and half the coriander leaves.
5. Add chicken pieces.
6. Season with salt and sugar.
7. Once the chicken has cooked, add the remaining coriander leaves and the garam masala.
8. Using a small frying pan, heat a small amount of oil.
9. Pour 2 spoons of beaten egg into the pan, cook for a moment, then place a paratha on top.
10. Let the egg set before turning it over to cook through.
11. Place the paratha on a plate, spoon some of the chicken mix down the centre and roll it over the filling.


Ini pulak ciskek yg kita buat nak menghabiskan stok cream cheese yg ada tapi kali ni kita bubuh dlm muffin case...anak2 suka kecuali muhammad yg tak suka chiskek dan syafi yg belum leh makan lagi


Hahh, yg ni bukan kita yg buat...tapi jiran kita Ee yg bagi nasi kerabu ni, saja tayang bg cik abang tengok...kita pun leh mkn nasi kerabu w/p tak balik msia, sedap ooo


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net